bruixes_slidestop_1

Sala de premsa

Punts clau i objectius del projecte

Objectius, organització i finançament:

1. Boscos de Bruixes i Bandolers és una nova proposta turística impulsada pels municipis d’Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra, a través del Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers. L’objectiu del Pla és la dinamització d’una zona de gran riquesa patrimonial a través d’una proposta de turisme sostenible i de qualitat.

2. A banda de les administracions municipals, Boscos de Bruixes i Bandolers compta amb la implicació del sector turístic de la zona i ha signat convenis de transferència de coneixement en diferents àmbits amb la Universitat de Girona i la Universitat de Vic.

3. Les accions del projecte turístic Boscos de Bruixes i Bandolers han estat finançades a parts iguals pels propis municipis, Turespaña i la Generalitat de Catalunya, i ha comptat amb un pressupost d’1,5 M¤. A més a més, el projecte ha gaudit del suport de la Diputació de Girona i la Diputació de Barcelona –a través dels respectius ens de promoció turística i cultural- per a la promoció del Pla de Competitivitat.

Àmbit geogràfic i temàtica:

1. L’àmbit geogràfic del projecte és el dels propis municipis, localitzats tots ells a la Catalunya interior (comarques d’El Bages, Osona i La Selva), on la natura ofereix el marc incomparable dels boscos dels massissos del Montseny i les Guilleries i de la comarca natural del Lluçanès.

2. La localització de la proposta turística Boscos de Bruixes i Bandolers fa que sigui un producte de fàcil abast des de les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

3. Boscos de Bruixes i Bandolers és una proposta turística basada en l’existència d’una temàtica compartida pels municipis que en formen part: el protagonisme de les figures de bandolers i bruixes als territoris de la Catalunya interior durant els segles XVI i XVII.

Les accions del projecte

1. Gràcies al Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers, s’ha procedit a l’adequació i millora de diferents espais com a centres d’interpretació i punts d’informació turística del territori com ara: Museu Etnològic del Montseny La Gabella a Arbúcies, Aqua: Centre de Visitants de Sant Hilari Sacalm, Espai Montseny a Viladrau, Espai Perot Rocaguinarda a Olost, Centre d’Interpretació de la Bruixeria a Sant Feliu Sasserra.

2. Un altre gran bloc d’accions endegades gràcies al Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers és l’arranjament i adequació de camins rurals per a la realització de rutes i itineraris temàtics, tant locals com supramunicipals. Les rutes temàtiques constitueixen un dels productes turístics més atractius del projecte, ja que permeten gaudir del riqu-íssim patrimoni natural alhora que es coneixen llocs i espais emblemàtics vinculats tradicionalment a bruixes i bandolers.

3. El tercer bloc d’actuacions s’emmarca en la campanya de promoció i comercialització del producte turístic Boscos de Bruixes i Bandolers, destinada a la difusió de l’oferta turística i a la captació dels públics objectiu identificats pel projecte amb la finalitat de donar continuïtat al projecte un cop finalitzat el Pla de Competitivitat i dotar els centres d’una gestió autosuficient.

Contacte

Gabinet de premsa

Mitjans especialitzats en turisme

cl. comunicació – www.clcomunicacio.com

· Olga Casablancas | M. 649 433 637
ocasablancas@clcomunicacio.com

· Olga Llobet | M. 669 404 111
ollobet@clcomunicacio.com

Mitjans generalistes

Jordi Caupena | M. 620 208 255
jordi.caupena@yahoo.es

Mes informació

Associació de Municipis per al Desenvolupament
del Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers

C/ Major, 2 – 17401 – Arbúcies (Girona)
Tel: 972 86 00 01 | info@bruixesibandolers.com